Om Hege

Hege er en fleksibel frilans skuespiller, voicer, gjør gjerne dubbing, og koreograf.

Hun har lang erfaring fra annet yrke også, da hun har vært ansatt i 22 år i SAS som flyvertinne i 19 av de siste av disse årene. 
I 2004 tok hun avgjørelsen om å si opp sin trygge tilværelse som fast ansatt i SAS, og satset alt på å prøve å jobbe som frilans skuespiller og koreograf.
Alle odds sto og stanget mot henne, noe alle i denne bransjen forstår. Hun brandt så intens for å gjøre nettopp dette, at hun like vel bare måtte satse fullt.

Dette har vært en voksende baby for henne siden hun sa farvel til dansen i 1982. Ja, etter flere år ved Esthers Ballettskole i Kristiansand, har hun vært heldagselev på danserlinjen på Den Norske Opera. Da hun la dansen på hylla, endte hun like vel i "vanlig jobb".                     

All den tid hun jobbet i SAS, og praktiserte en viss form for skuespillerarbeid på de høytflyvende skrå breddene der, deltok hun i flere produksjoner på landfast teater m.m. Skuespillerarbeidet ble hennes nye måte å uttrykke seg på, etter dansen. Hun ble medlem av norges eldste amatørteatergruppe - Det Dramatiske Selskab - i 1996.

Etterhvert ble kombinasjonen vanlig jobb og skuespillerjobbing, krunglete å kombinere. Det var da hun sa opp jobben sin, uten å vite hvordan fremtiden ville fortone seg - hoppet uti dypt vann uten redningsvest.  Det var egentlig ikke et valg, men mer en nødvendighet.
Ingen formell utdannelse i skuespillerfaget, kvinne, over 40 år...osv... hun brenner stort for faget, og har ennå ikke funnet "av" knappen.

Hun reiste til New York for å fylle opp med faglig mat på The Lee Strasberg Theater and Film Institute, og har siden deltatt på en rekke skuespillerfaglige kurs/workshops på Norsk Skuespillersenter og ved Kunsthøgskolen i Oslo, fått være observatør ved flere produksjoner ved Agder Teater, trent teatersport, tatt sangundervisning, deltatt på koreografi masterworkshops og kurs i koreografisk veiledning på KhiO.
Dette for på best mulig måte ruste seg opp faglig sett, samtidig som det er en unik måte å holde "instrumentet i form" :)
Hun holder seg i form, og har etter å ha sluttet å danse ballett, alltid trent jevnt både med styrke-/kondisjons- og koordinasjonstrening. Noen år med rideskole fra ungdommen. Hun underviser p.t. i klassisk ballett også.

Hege er vant til å reise/bo i koffert, og er ei fleksibel, sporty, positiv, lydhør, uredd, og disiplinert "jente", med høy arbeidsmoral - hun brenner for faget og utøvelsen av det.
Hun føler hun har vært heldig - tross oddsene - og fått ærfaring fra mye variert arbeid både på teaterscenen og foran kamera, som voicer, og som koreograf. 

Alt dette og mere til, er noe hun har ambisjoner om å fortsette med! :)

Foto: Victoria Nevland